Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna Ägg Benedict och Ägg Florentine.

Hollandaisesås

Recept av Jimmi Eriksson

Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna Ägg Benedict och Ägg Florentine.

Gör så här

    • Vispa samman äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull. Värm under konstant vispning till en fast konsistens (ca 66°). Dra kastrullen från värmen.
    • Tillsätt det skirade smöret lite i taget under vispning till önskad konsistens.
    • Smaka av med salt, tabasco och ev med mer citronsaft.