Hollandaisesås

Arla pro

Att servera hollandaisesås till färsk sparris ses nästan som en svensk klassiker. Hollandaisesåsen kommer inte, trots sitt namn, från Holland utan som många andra grundsåser från Frankrike. Dock finns det skriftliga bevis på en sås som liknar Hollandaisesåsen och har sitt ursprung i just Holland. Svårt att veta. Det vi dock vet är att smörsåsen är en krämig storfavorit som passar utmärkt till fisk och primörer. Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.

Hollandaisesås Att servera hollandaisesås till färsk sparris ses nästan som en svensk klassiker. Hollandaisesåsen kommer inte, trots sitt namn, från Holland utan som många andra grundsåser från Frankrike. Dock finns det skriftliga bevis på en sås som liknar Hollandaisesåsen och har sitt ursprung i just Holland. Svårt att veta. Det vi dock vet är att smörsåsen är en krämig storfavorit som passar utmärkt till fisk och primörer. Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.
Att servera hollandaisesås till färsk sparris ses nästan som en svensk klassiker. Hollandaisesåsen kommer inte, trots sitt namn, från Holland utan som många andra grundsåser från Frankrike. Dock finns det skriftliga bevis på en sås som liknar Hollandaisesåsen och har sitt ursprung i just Holland. Svårt att veta. Det vi dock vet är att smörsåsen är en krämig storfavorit som passar utmärkt till fisk och primörer.
Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.