Frökens favorit, men till och med den mest kräsne pojken äter nu 3 portioner varje gång. Potatisen reder soppan och gör den matig. Det saftiga rödbetsbrödet blir snyggt och gott bredvid.

Grön ärtsoppa med ägghalvor och hembakat rödbetsbröd

Frökens favorit, men till och med den mest kräsne pojken äter nu 3 portioner varje gång. Potatisen reder soppan och gör den matig. Det saftiga rödbetsbrödet blir snyggt och gott bredvid.

Gör så här

  • Grön ärtsoppa:

    • Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva potatisen.
    • Fräs lök, vitlök och potatis i olja på medelvärme ca 5 min.
    • Tillsätt buljong, vatten och grädde, låt sjuda ca 10 min.
    • Tillsätt ärterna, koka upp och mixa soppan slät.
    • Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
    • Koka äggen ca 8 min. Spola dem kalla. Skala och dela äggen i halvor.
  • Rödbetsbröd:

    • Värm mjölken till ca 37°.
    • Smula jäste i en degbunke och lös upp med mjölken.
    • Blanda alla ingredienser och arbeta degen smidig, ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
    • Platta ut degen i ett smort bleck. Skär i portionsrutor och låt jäsa ytterligare ca30 min. 6. Grädda bröden i 175° 15-20 min. Låt svalna på galler under bakduk.
  • Till servering:

    Servera soppan med ägghalvor och bröd med smör.