Ett perfekt sätt att ta hand om lammets alla delar är att grilla och långkoka köttbenen i ugn. Ta till vara på den ljusa buljongen och låt den bli en förrätt ihop med Mexikos nationalsalsa pico de gallo och crème fraiche.

Buljong på grillade lammben med crème fraiche och pico de gallo

Recept av Thomas Sjögren

Ett perfekt sätt att ta hand om lammets alla delar är att grilla och långkoka köttbenen i ugn. Ta till vara på den ljusa buljongen och låt den bli en förrätt ihop med Mexikos nationalsalsa pico de gallo och crème fraiche.

Gör så här

    • Grilla lammben, nerskuren lök samt delad vitlök hårt på en grill. Lägg i ett djupt bleck eller en kastrull som passar i ugnen. Slå på vatten och korianderfrön och låt gå i ugn på 95° ca 9 tim.
    • Sila och smaka av buljongen med salt.
    • Skär tomat och silverlök i små tärningar. Vänd ner hackad koriander och smaka av med limesaft och salt.
    • Servera buljongen med pico de gallo och crème fraiche som en förrätt. Servera gärna med extra lime. Lägg ev med bitar av långkokt lamm och servera som en matig soppa.