Tacos al pastor finns i vartenda gatuhörn i Mexiko och är lite av en nationalrätt. Det grillade köttet skärs tunt ner från ett kebabspett. Thomas toppar sin al pastor med ananas och smulad Apetina.

Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost

Recept av Thomas Sjögren

Tacos al pastor finns i vartenda gatuhörn i Mexiko och är lite av en nationalrätt. Det grillade köttet skärs tunt ner från ett kebabspett. Thomas toppar sin al pastor med ananas och smulad Apetina.

Gör så här

    • Blanda alla torra kryddor. Rubba köttet med kryddorna och låt dra, gärna över natten.
    • Trä köttskivorna på grillspett. Packa flera skivor per spett och stek hårt i panna med smör tills köttet har en innertemperatur på 62°. Avsluta ev i ugn på 100°. Låt köttet vila. Skär köttet i tunna skivor på längden vid servering.
    • Skala och skär ananasen i tunna skivor. Smula osten.
    • Servera köttet med tortillabröd, ananas, smulad ost, silverlök och koriander.