Smak och sensorik med smakforskare och mästerkock
Ta del av vår föreläsning i smak & sensorik med Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020 & smakforskaren Johan Swahn
För fjärde året i rad kan du ta del av vår föreläsning i smak och sensorik, där en smakforskare och en av Sveriges bästa kockar diskuterar vilka smaker och tekniker det pratas om i branschen och hur våra sensoriska sinnen spelar in i vår smakupplevelse.
Efter en gedigen undersökning utsågs Årets Smak till Fluffigt! Men vad är fluffigt och hur får man till det på tallriken? Det är vårt fokus i årets föreläsning för gymnasieelever.
Viktig information
- Föreläsningen går jättebra att visa under en lektion som en del i undervisningen. Läs igenom förberedelserna och beställ testkit till varje deltagare minst två veckor innan för att säkerställa att det är på plats i tid till lektionen.
- Varje elev behöver en egen plats där elevens testmaterial finns förberett, se förberedelser via länken nedan.
- Antingen visar ni föreläsningen på en stor skärm eller så har varje elev en egen dator.
Läs igenom förberedelserna här - PDF
Frågor? Kontakta annie.tidelius@arlafoods.com