Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med hallon- och yoghurtglass, biskvier och shiso. Det här är en dessert som passar på en julmeny som serveras à la carte.

Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallonglass

Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallonglass
Recept av Sara Aasum Hultberg

Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med hallon- och yoghurtglass, biskvier och shiso. Det här är en dessert som passar på en julmeny som serveras à la carte.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

30 port
30 port
Saffranspannacotta:
Biskvier:
  • 200 g mandelmassa, rumstempererad
  • 80 g strösocker
  • 50 g äggvita, rumstempererad
Hallon- och yoghurtglass:
Till servering:
  • grön shisokrasse
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Saffranspannacotta:
    • Koka upp hälften av grädden med socker och saffran.
    • Tillsätt blötlagd gelatin och låt det smälta i grädden.
    • Vänd ner resterande grädde och färskosten. Mixa och kyl under natten.
  • Biskvier:
    • Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvitan lite i taget till en jämn smet.
    • Spritsa stänger på silpat, ca 0,5 cm breda.
    • Baka på 180° ca 6 min, till gyllene färg. Skär stängerna i bitar à 3 cm.
  • Hallon- och yoghurtglass:
    • Mixa samtliga ingredienser till en slät smet.
    • Frys i paco jet-bägare och kör sedan i Paco jet vid servering.
  • Till servering:
    • Vispa pannacottan fluffig, lägg upp i sprits och spritsa i glas.
    • Lägg ett ägg av glassen på varje pannacotta. Garnera med biskvier och shiso.
Pannacottan kan frysas i glas för att tas fram inför servering och garneras.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept