Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med hallon- och yoghurtglass, biskvier och shiso. Det här är en dessert som passar på en julmeny som serveras à la carte.

Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallonglass

Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallonglass
Recept av Sara Aasum Hultberg

Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med hallon- och yoghurtglass, biskvier och shiso. Det här är en dessert som passar på en julmeny som serveras à la carte.

Gör så här

  • Saffranspannacotta:

    • Koka upp hälften av grädden med socker och saffran.
    • Tillsätt blötlagd gelatin och låt det smälta i grädden.
    • Vänd ner resterande grädde och färskosten. Mixa och kyl under natten.
  • Biskvier:

    • Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvitan lite i taget till en jämn smet.
    • Spritsa stänger på silpat, ca 0,5 cm breda.
    • Baka på 180° ca 6 min, till gyllene färg. Skär stängerna i bitar à 3 cm.
  • Hallon- och yoghurtglass:

    • Mixa samtliga ingredienser till en slät smet.
    • Frys i paco jet-bägare och kör sedan i Paco jet vid servering.
  • Till servering:

    • Vispa pannacottan fluffig, lägg upp i sprits och spritsa i glas.
    • Lägg ett ägg av glassen på varje pannacotta. Garnera med biskvier och shiso.