Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallon

Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallon

Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallon
Recept av Sara Aasum Hultberg

Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med biskvier och hallon. Det här är en dessert som passar på julbordets dessertbord.

Gör så här

  • Saffranspannacotta:
    • Koka upp hälften av grädden med socker och saffran.
    • Tillsätt blötlagd gelatin och låt det smälta i grädden.
    • Vänd ner resterande grädde och färskosten. Mixa och kyl under natten.
  • Biskvier:
    • Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvitan lite i taget till en jämn smet.
    • Spritsa stänger på silpat, ca 0,5 cm breda.
    • Baka på 180° ca 6 min, till gyllene färg. Skär stängerna i bitar à 3 cm.
  • Till servering:
    • Vispa pannacottan fluffig, lägg upp i sprits och spritsa i glas.
    • Garnera med biskvier, hallon och shiso.