![En frostig, vintervit tårta med lätta, syrliga smaker. Varva frisk, grön limepannacotta med citronverbena och vaniljyoghurtmousse och frys in. Jocondebotten med rostad flagad mandel ger smak och textur.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vinterdrom/3507389020.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.46&format=webp&quality=80)
Vinterdröm
![Vinterdröm](https://cdn-kund.arla.se/recept/vinterdrom/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En frostig, vintervit tårta med lätta, syrliga smaker. Varva frisk, grön limepannacotta med citronverbena och vaniljyoghurtmousse och frys in. Jocondebotten med rostad flagad mandel ger smak och textur.
Gör så här
-
Mandeljoconde:
- Blanda mandelmjöl, vetemjöl, florsocker, majsstärkelse och de hela äggen till en slät smet.
- Vispa en fast maräng på äggvita och socker. Blanda ihop marängen med mandelsmeten, tillsätt det smälta smöret sist.
- Stryk ut smeten tunt på en plåt med silpat och baka i ugn på 170° ca 6 min. Låt svalna och strö över rostad mandel.
-
Limepannacotta med citronverbena:
- Koka upp grädde, socker, puré, citronverbena, vaniljstång oh frön. Ta från värmen och låt dra ca 15 min.
- Ta upp vaniljstången, smält ner gelatinet och mixa pannacottan slät.
-
Vaniljyoghurtmousse:
- Värm försiktigt yoghurt, florsocker, socker, vaniljstång och frön till 35°. Ta upp vaniljstången och mixa yoghurten slät.
- Smält gelatinet och blanda i yoghurten. Vänd ner grädden.
-
Glaze:
- Koka upp vatten, socker och glykos. Slå sockerlagen över chokladen och rör slätt.
- Blanda i övriga ingredienser utom färgen och mixa försiktigt så det inte blir några bubblor. Mixa i den vita färgen sist.
-
Montering:
- Stansa ut två bottnar i samma form som tårtans interiörform.
- Häll hälfen av pannacottan i en interiörform. Låt stelna i frys. Lägg på en botten. Fyll interiörformen till ⅔ med mousse. Låt stelna i frys. Fyll på med resterande pannacotta. Låt åter stelna i frys. Lägg på en botten och frys helt igenom.
- Fyll upp en exteriörform till ⅓ med mousse. Tryck ner interiören i moussen. Låt frysa helt.
- Ta tårtan ur formen och glasera med 30° glaze. Garnera med isomaltflarn och atsinakrasse.