Veloute är en viktig grundsås när man lagar mat till många. Receptet har låg råvarukostnad och kan varieras för att passa många olika rätter.

Velouté grundsås

Velouté grundsås
Recept av Lotta Bäckman

Veloute är en viktig grundsås när man lagar mat till många. Receptet har låg råvarukostnad och kan varieras för att passa många olika rätter.

Lägg till i favoriter
Skriva ut

Ingredienser

50 port
50 port
  • 250 g fryst hackad gul lök
  • 100 g matolja
  • 3,5 kg kycklingbuljong
  • 1 kg Arla Ko® Vispgrädde
  • 10 g salt
  • 200 g majsstärkelse
  • 250 g vatten (till redningen)
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Fräs löken i olja i en gryta. Löken ska mjukna utan att få färg.
    • Tillsätt vatten, grädde, kycklingbuljong och salt. Koka upp och smaka av.
    • Red av såsen med majsstärkelsen utrörd i vattnet.
Produkter i detta recept