![En vacker avlång tartelett på mördeg med mandel- och kardemummafyllning och ett syrligt lager rödvinbärsgelé. Dekorera vackert med crème fraichemousse, röda vinbär, sockertrådar och svartvinbärsmarshmallows.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/varldens-basta-mammatartelett/3748779244.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.48&format=webp&quality=80)
Världens bästa mammatartelett
![Världens bästa mammatartelett](https://cdn-kund.arla.se/recept/varldens-basta-mammatartelett/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En vacker avlång tartelett på mördeg med mandel- och kardemummafyllning och ett syrligt lager rödvinbärsgelé. Dekorera vackert med crème fraichemousse, röda vinbär, sockertrådar och svartvinbärsmarshmallows.
Gör så här
-
Mördeg:
- Blanda alla ingredienser så att degen precis går ihop i en maskin med vinge. Plasta in degen och låt vila i kyl innan den kavlas ut.
-
Kardemummafyllning:
- Blanda mandelmassa med smör till en jämn smet i en maskin med vinge. Tillsätt äggen lite i taget, salt och kardemumma.
-
Rödvinbärsgelé:
- Koka puré, socker och pektin i ett par minuter tills det tjocknar. Rör i gelatinet och låt svalna.
-
Crème fraichemousse:
- Koka upp socker och vatten till 121°. Vispa upp äggulan. Slå sockerlagen över äggulan under vispning.
- Smält gelatinet och vispa ner i äggblandningen.
- Blanda äggblandningen med crème fraiche till en jämn smet. Vänd ner grädden.
-
Montering:
- Kavla mördegen 2,5 mm tunn och fodra en tartelettform, ca 29x9 cm. Fyll till hälften med fyllningen. Baka av i ugn på 170° ca 15 min. Låt svalna.
- Fyll tarteletten med gelén. Låt sätta sig innan moussen spritsas på.
- Garnera med svartvinbärsmarshmallows, röda vinbär, atsinakrasse och ev sockertrådar.