Valnötsbröd

Valnötsbröd

Valnötsbröd
Recept av Roland Persson

Härliga, smakfulla portionsbröd med valnötter, krispig skorpa och segt inkråm. Delade och urgröpta rymmer de en hel sallad.

Gör så här

  • Deg 1:
    • Blanda alla ingredienser i en degblandare.
    • Låt degen vila i ca 3 tim i rumstemperatur eller i en plastlåda med lock i kyl över natten.
  • Deg 2:
    • Blanda deg 1 med ingredienserna till deg 2, förutom valnötterna, i en degblandare. Arbeta till en elastisk deg.
    • Blanda i valnötterna. Låt degen vila ca 1 tim.
    • Dela degen i ca 35 bitar à ca 70 g. Rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa till dubbel storlek.
    • Baka bröden i ugn, ingångstemperatur 250°. Sänk till 210° och baka 15-20 min.
    • Låt svalna på galler under bakduk.