Härliga, smakfulla portionsbröd med valnötter, krispig skorpa och segt inkråm. Delade och urgröpta rymmer de en hel sallad.

Valnötsbröd

Recept av Roland Persson

Härliga, smakfulla portionsbröd med valnötter, krispig skorpa och segt inkråm. Delade och urgröpta rymmer de en hel sallad.

Gör så här

  • Deg 1:

    • Blanda alla ingredienser i en degblandare.
    • Låt degen vila i ca 3 tim i rumstemperatur eller i en plastlåda med lock i kyl över natten.
  • Deg 2:

    • Blanda deg 1 med ingredienserna till deg 2, förutom valnötterna, i en degblandare. Arbeta till en elastisk deg.
    • Blanda i valnötterna. Låt degen vila ca 1 tim.
    • Dela degen i ca 35 bitar à ca 70 g. Rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa till dubbel storlek.
    • Baka bröden i ugn, ingångstemperatur 250°. Sänk till 210° och baka 15-20 min.
    • Låt svalna på galler under bakduk.