Trilling

Trilling

Gör så här

Hasselnötspraliné:

1. Koka upp vatten, socker, urskrapade frön och vanilj-

stång till 115°.

2. Tillsätt hasselnötterna och rör försiktigt hela tiden till

en gyllenbrun karamell.

3. Häll upp på en silpatmatta. Låt vila till nästa dag.
4. Mixa till en slät massa i snabbmixer. Massan ska hålla 70–74° när den är klar (får ej bli för varm).
5. Den här satsen räcker till mer än vad som går åt till receptet. Det går bra att frysa in det som inte används. 

Hasselnötsbotten:
1. Blanda choklad och kakaosmör. Tillsätt hassenöts-

praliné och blanda samman.

2. Häll ut i en 5 mm hög ram.
3. Låt kristallisera och skär sedan upp i 2 cm breda längder. 

Mörk chokladtryffel:
1. Koka upp grädde, kvarg och trimolin.
2. Häll uppkoket över chokladen och tillsätt salt, mixa slätt. Tillsätt smöret och mixa slätt igen.
3. Täck med plastfilm och låt stelna i rumstemperatur till lagom spritsbar konsistens. 

Montering:
1. Spritsa små toppar med chokladtryffel på längderna.

Skär i 6 cm bitar med tre toppar per bit och kyl.

2. Doppa i choklad och dekorera efter eget tycke. 

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen