Tre sorters kakor

Tre sorters kakor

Gör så här

MINIMILANO MED HASSELNÖTTER, CITRON 
1.  Blanda smör och florsocker till en smidig konsistens i maskin med vinge.
2.  Tillsätt samtliga ingredienser och blanda till en smidig deg. Låt stå i kyl ca 2 tim.
3.  Mixa hasselnötter och 50 g socker till en pasta. Tillsätt mandelmjöl, citronskal, 250 g socker och äggvita. Mixa samman och låt stå i kyl ca 2 tim.
4.  Kavla ut degen 2 mm tjock och dela i längder,  ca 8 cm breda och lika långa som plåten.
5.  Spritsa en sträng med hasselnötsfyllning på degen. Pensla kanterna med lite vatten och rulla ihop som en rulle så att fyllningen hamnar i mitten. Pensla med ägg och rulla i sesamfrön.
6.  Ställ rullarna i kylen, gärna över natten. Dela  i önskad storlek. Baka av i ugn på 210° tills kakorna är gyllenbruna, 8–10 min.

AMARETTIKAKOR | CA 80 ST
1.  Blanda mandelmassa och socker till en smidig konsistens i maskin med vinge. Tillsätt äggvitan  lite i taget och sedan citronskal. 2.  Spritsa ut degen till biskvier i önskad storlek  på plåtar med bakplåtspapper och sikta över florsocker. Låt stå i rumstemperatur över natten. Tryck ihop biskvierna med tre fingrar upp mot mitten så att en topp bildas. 3.  Baka av i ugn på 210° tills kakorna är gyllenbruna, 8–10 min.

LINZERÖGON | CA 20 ST
1.  Blanda mandelmassa och smör till en smidig konsistens i maskin med vinge. 2.  Tillsätt samtliga ingredienser och blanda till en smidig deg. Låt stå i kyl ca 2 tim.
3.  Kavla ut degen 2 mm tjock och stick ut ca 40 kakor med rund utstickare. Stick ut 3 små hål på hälften av kakorna. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och baka av i ugn på 190°, ca 8 min. Låt svalna.
4.  Sjud citronsaft, havtornsjuice, socker, smör och ägg till 85° under omrörning. 5.  Smält ner gelatinbladet och sila curden. Plasta mot ytan och ställ i kyl.
6.  Spritsa curden på de hela kakorna och lägg på locken med de små hålen. Sikta över florsocker.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen