Tonkabönsbavaroise

Tonkabönsbavaroise

Tonkabönsbavaroise
Recept av Kasper Kleihs

Bavaroise med smak av tonkaböna, dvs en aromatisk smak av mandel och vanilj, är en bra grund i många desserter eller bakelser. Den här bavaroisen är dessutom lätt frisk i sin smak då den utöver grädden innehåller grekisk yoghurt.

Gör så här

  • Avhängd yoghurt:
    • Låt hänga av i kyl i ca 24 tim.
  • Tonkabönsbavaroise:
    • Koka upp mjölk och grädde med riven tonkaböna.
    • Vispa äggula och socker.
    • Häll den varma gräddmjölken över äggulan under vispning. Sjud smeten till 83° och tillsätt urkramat gelatinblad.
    • Sila och kyl till 28°. Blanda i den hängda yoghurten. Vänd ihop med lättvispad grädde och gjut i valfri form. Frys.