Hemgjord tomatmarmelad med smak av apelsin och vanilj passar utmärkt till blåmögelost. Servera som tillbehör på ostbrickan eller på julbordet. Kvibille® Ädel på små bitar av knäcke toppad med tomatmarmelad blir en fin munsbit till gästerna.

Tomatmarmelad med apelsin

Recept av Marie Skogström

Hemgjord tomatmarmelad med smak av apelsin och vanilj passar utmärkt till blåmögelost. Servera som tillbehör på ostbrickan eller på julbordet. Kvibille® Ädel på små bitar av knäcke toppad med tomatmarmelad blir en fin munsbit till gästerna.

Gör så här

    • Lägg 400 g tomater i en kastrull med socker, apelsin, vaniljfrön och stång, lagerblad och pepparkorn.
    • Koka till syltkonsistens, 105°. Tillsätt resterande tomamter och koka upp igen.
    • Slå upp på väl rengjorda syltburkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl.
    • Servera gärna Kvibille® Ädel på små bitar av knäckebröd och toppa med tomatmarmeladen.