Tellicherry loaf
En smaksensation med choklad och het tellicherrypeppar gjord på sötpotatis, mörk choklad och muscovadosocker. Serveras tillsammans med lättvispad grädde och varm chokladsås.
Gör så här
-
- Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka ca 10 min tills den är mjuk. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka sötpotatisen i kastrullen, krossa potatisen och tillsätt den mörka chokladen. Rör tills chokladen har smält.
- Blanda muscovadosocker och smör i en maskin med vinge. Tillsätt sötpotatisblandningen och äggen ett i taget.
- Sikta mjöl och bakpulver. Tillsätt det samt kryddorna och kör på låg hastighet. Blanda sist i mjölkchokladen.
- Smöra en limpform och lägg en bit bakplåtspapper i botten och två långa remsor utefter kanterna, se till att de går omlott. Häll smeten i formen och baka av i ugn på 160° ca 50 min.
-
Till servering:
- Smält chokladen. Vispa grädden fluffig. Skär sötpotatiskakan i skivor. Lägg en skiva på en tallrik och lägg på en klick grädde, luta ytterligare en kakskiva emot och strila över den smälta chokladen.