Sweet Josefine i glas

Sweet Josefine i glas

Gör så här

Browniebotten:
1. Blanda smör och socker. Tillsätt äggen lite i taget. Vänd ner kvargen. Sikta de torra ingredienserna och blanda i. Vänd i chokladnibsen sist.
2. Stryk ut smeten på bakplåtspapper i kapslar, 1 cm tjockt. Baka av i 180° ca 15 min.

Pannacotta:
1. Koka upp grädde, socker och urskrapade frön och vaniljstänger. Sila av över chokladen och mixa slät. Tillsätt gelatinet.

Körsbärsgelé:
1. Koka upp griottepuré, socker och citronsyra, tillsätt gelatinet.

Hasselnötsdacquoisebotten:
1. Värm hasselnötterna så att de blir blanka. Mixa hasselnötterna till ett grovt mjöl. Blanda med 250 g socker.
2. Vispa en fast maräng av äggvita och resterande socker. Vänd ner hasselnötsmjölet.
3. Spritsa ringar av marängen på bakplåtspapper. Ringarna ska vara lika stora som serveringsglasen. Baka av i mitten av ugnen i 180° ca 8 min.

Mousse:
1. Värm socker, vatten och äggula under kraftig vispning. Värm till 84° och sila ner blandningen i en vispkittel.
Vispa pâte à bomben sval.
2. Värm kvargen försiktigt under omrörning. Smält gelatinet. Blanda ut lite av kvargen i gelatinet, häll gelatinet i resten av kvargen. Är kvargen för kall kommer det att bildas gelatintrådar.
3. Rör kvargen slät och blanda ner i pâte à bomben. Vänd ner grädden.

Körsbärsgelé till toppen av serveringsglasen:
1. Värm griottepurén och blanda med gelatinet. Rör slät.

Montering:
1. Stansa ut browniebottnar till ringar som är något mindre än serveringsglasen och lägg i.
2. Fyll med pannacottan i glasen, precis så att den täcker brownien. Ställ i frys och låt stelna.
3. Häll körsbärsgelén i ett tunt lager ovanpå pannacottan. Strössla lite hackade griottebär ovanpå gelén.
4. Placera en dacquoisebotten över gelén och tryck till så att det inte bildas några luftfickor. Spritsa på ett 1–2 cm lager med mousse. Ställ i frys och låt stelna.
5. Häll den andra körsbärsgelén till en jämn spegel över moussen. Ställ åter i frys och låt stelna.
6. Ta fram ca 2 tim innan servering, eller låt stå i kyl ca 5 tim. Dekorera med hela griottebär, chokladdekor och bladguld.

Källa: Klassiker i ny stil nr 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen