Svartvinbärsparfait med chokladplättar
En försvinnande läcker smakkombination som känns fullkomligt självklar. Svarta vinbär och choklad är ett tacksamt par med rika smaker.
Gör så här
-
Svartvinbärsparfait:
- Vispa äggvita, socker och citronsaft kraftigt över vattenbad till 60°. Vispa massan kall och vänd ner svartvinbärspuré, lättvispa grädde och smetana.
- Fyll i plaströr och frys.
-
Maräng:
- Vispa äggvita och socker till en krämig maräng. Vänd ner purén så att marängen blir melerad.
-
Chokladplättar:
- Vispa äggvita och socker till en maräng.
- Smält chokladen till 55° och vänd ner i marängsmeten. Tillsätt smält smör och äggula.
- Spritsa upp 20 runda plättar på silpatduk och baka i ugn, 180° i 6 – 8 min.
-
Servering:
Ta ut svartvinbärsparfaiten ur frysen och tryck ut den ur rören, skär i 10 bitar. Lägg upp svartvinbärsparfait på chokladplättar och spritsa på marängen (använd slät tyll). Dekorera med ytterligare en chokladplätt och gärna med en extra chokladdekor.