Svarta vinbär - yoghurt - mjölkchoklad

Svarta vinbär - yoghurt - mjölkchoklad

Gör så här

Svartvinbärsmousse:
1. Vispa ihop matyoghurt, färskost, socker och urskrapade vaniljfrön.
2. Värm fruktpurén försiktigt och lägg i gelatinbladen. Vispa tills gelatinet verkligen löst sig.
3. Blanda purén med färskost-blandningen och vänd sedan i grädden, fyll upp i spritspåse.

Mjölkchokladpannacotta:
1. Koka upp grädden. Smält ner gelatinbladen i grädden och slå den över chokladen, mixa eller vispa helt slät. Fyll upp i en tårtring, 12 cm i diameter, och frys.

Färskostbotten:
1. Vispa ägg, socker, farinsocker och kvarg. Tillsätt smöret och vänd ner mjöl och bakpulver i smeten.
2. Stryk ut i en smord tårtring, 12 cm i diameter. Baka av i 190° 10–12 min.

Varmvispad maräng:
1. Vispa äggvita, citronsaft och socker över vattenbad till ca 60°, vispa sedan marängen kall i maskin.
2. Fortsätt att vispa marängen på låg växel tills den ska användas.

Montering av tårtan:
1. Spritsa svartvinbärsmoussen längs kanten på en tårtring klädd med plastband, 15 cm i diameter. Stryk upp moussen längs kanterna på ringen för att undvika luftbubblor på sidan av tårtan.
2. Tryck försiktigt ner den något mindre färskostbottnen för att sedan fylla på med mer mousse upp till hälften av tårtringen.
3. Lägg försiktigt ner den frysta chokladpannacottan i moussen. Fyll på med mer mousse ända upp till kanten på tårtringen. Stryk slät med en palett till en rak och fin tårta. Ställ i frysen några timmar att stelna.
4. Plocka av tårtringen när tårtan har stelnat och dra av plastbandet. Spritsa eller stryk på marängen och bränn av. Dekorera med chokladspiral, röda vinbär, blad- guld och shisokrasse enligt bild.

Källa: Sweetlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen