Svarta vinbär - yoghurt - mjölkchoklad
Den syrliga yoghurten och de svarta vinbären blir en härlig kombination ihop med mjölkchokladen och den söta marängen.
Gör så här
-
Svartvinbärsmousse:
- Vispa ihop matyoghurt, färskost, socker och urskrapade vaniljfrön.
- Värm fruktpurén försiktigt och lägg i gelatinbladen. Vispa tills gelatinet verkligen löst sig.
- Blanda purén med färskost-blandningen och vänd sedan i grädden, fyll upp i spritspåse.
-
Mjölkchokladpannacotta:
- Koka upp grädden. Smält ner gelatinbladen i grädden och slå den över chokladen, mixa eller vispa helt slät. Fyll upp i en tårtring, 12 cm i diameter, och frys.
-
Färskostbotten:
- Vispa ägg, socker, farinsocker och kvarg. Tillsätt smöret och vänd ner mjöl och bakpulver i smeten.
- Stryk ut i en smord tårtring, 12 cm i diameter. Baka av i 190° 10–12 min.
-
Varmvispad maräng:
- Vispa äggvita, citronsaft och socker över vattenbad till ca 60°, vispa sedan marängen kall i maskin.
- Fortsätt att vispa marängen på låg växel tills den ska användas.
-
Montering av tårta:
- Spritsa svartvinbärsmoussen längs kanten på en tårtring klädd med plastband, 15 cm i diameter. Stryk upp moussen längs kanterna på ringen för att undvika luftbubblor på sidan av tårtan.
- Tryck försiktigt ner den något mindre färskostbottnen för att sedan fylla på med mer mousse upp till hälften av tårtringen.
- Lägg försiktigt ner den frysta chokladpannacottan i moussen. Fyll på med mer mousse ända upp till kanten på tårtringen. Stryk slät med en palett till en rak och fin tårta. Ställ i frysen några timmar att stelna.
- Plocka av tårtringen när tårtan har stelnat och dra av plastbandet. Spritsa eller stryk på marängen och bränn av. Dekorera med chokladspiral, röda vinbär, blad- guld och shisokrasse enligt bild.