Sufflé med guldklimp och sparris

Sufflé med guldklimp och sparris

Sufflé med guldklimp och sparris
Recept av Marie Skogström

En kär klassiker som borde få en renässans. Ostsufflé på Guldklimp kan lätt varieras efter säsong. Både själva sufflén och tillbehören kan anpassas. Sufflén är en utmärkt för- eller mellanrätt.

Gör så här

    • Pensla 10 sufflékoppar med smör. Blanda samman ströbröd och chilipeppar och bröa kopparna. Ställ kallt medan sufflésmeten förbereds.
  • Sufflésmet:
    • Koka sparrisen mjuk i vattnet. Häll av vattnet och mixa sparrisen med grädden. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten.
    • Tillsätt den rivna osten, smaka upp rejält med salt och peppar då den sedan späds av marängen.
    • Håll redningen varm tills marängen är klar.
    • Vispa äggvita och citronsaft till en fast maräng. Ta 1/3 av marängen och vänd ner i den varma ostmassan. Vänd sedan ner den varma massan i den vispade marängen. Vänd runt till en jämn och krämig smet. Lägg upp på sprits.
    • Spritsa sufflésmeten upp till hälften av sufflékopparna. Lägg ner en ostbit i mitten och fyll upp med sufflésmet hela vägen upp. Strö på lite av den sparade rivna osten.
    • Om sufflén görs i förväg kan den förvaras i frysen innan det är dags att grädda den.
    • Baka av i ugn på 190° i ca 10 min. Om sufflén har varit i frysen bakas den direkt från frysen i ugn på 180° i ca 15 min.
  • Vid servering:
    • Servera med en sallad på grön sparris, fina skott, ätbara blommar och krispig salladslök.