Struva och rivet färskostsmör med picklad rödlök
Frasiga struvor med fint stjärnmönster blir julbordets vackraste blickfång. Välj den struvform som passar ert julbord bäst. Färskostsmöret kan ligga i vacpåsar och vila i frysen.
Gör så här
-
Saltstruvor:
- Rör ihop grädde och ägg. Tillsätt mjöl, socker och salt. Låt smeten svälla ca 1 tim.
- Hetta upp oljan till 180°. Värm struvjärnet i oljan. Doppa järnet i smeten och fritera sedan tills struvan är gyllene i färgen. Lossa struvan försiktigt från järnet och låt rinna av på papper. Värm järnet igen och fritera nästa struva.
-
Färskostsmör:
- Hacka rödlöken fint. Koka upp ättika, socker och vatten och slå lagen över löken. Låt dra i minst 1 tim.
- Låt rödlöken rinna av och vispa smöret. Blanda löken med smör och färskost, smaka av med salt. Rulla in i bakplåtspapper och frys.
-
Vid servering:
- Riv det frysta färskostsmöret över struvorna.