Frasiga struvor med fint stjärnmönster blir julbordets vackraste blickfång. Välj den struvform som passar ert julbord bäst. Färskostsmöret kan ligga i vacpåsar och vila i frysen.

Struva och rivet färskostsmör med picklad rödlök

Frasiga struvor med fint stjärnmönster blir julbordets vackraste blickfång. Välj den struvform som passar ert julbord bäst. Färskostsmöret kan ligga i vacpåsar och vila i frysen.

Gör så här

  • Saltstruvor:

    • Rör ihop grädde och ägg. Tillsätt mjöl, socker och salt. Låt smeten svälla ca 1 tim.
    • Hetta upp oljan till 180°. Värm struvjärnet i oljan. Doppa järnet i smeten och fritera sedan tills struvan är gyllene i färgen. Lossa struvan försiktigt från järnet och låt rinna av på papper. Värm järnet igen och fritera nästa struva.
  • Färskostsmör:

    • Hacka rödlöken fint. Koka upp ättika, socker och vatten och slå lagen över löken. Låt dra i minst 1 tim.
    • Låt rödlöken rinna av och vispa smöret. Blanda löken med smör och färskost, smaka av med salt. Rulla in i bakplåtspapper och frys.
  • Vid servering:

    • Riv det frysta färskostsmöret över struvorna.