Saftiga köttbullar på svensk lamm- och fläskfärs med frisk och fräsch smak av citron, vitlök och örter. Lamm är dessutom så gott med getost, som är så gott med betor... Tre smaker som passar ihop är bra lunchlogik att utgå ifrån.

Stora lammköttbullar med citron och kryddgrönt, getostkräm, potatismos och rostade betor

Recept av Gustaf Trägårdh

Saftiga köttbullar på svensk lamm- och fläskfärs med frisk och fräsch smak av citron, vitlök och örter. Lamm är dessutom så gott med getost, som är så gott med betor... Tre smaker som passar ihop är bra lunchlogik att utgå ifrån.

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till färsen. Forma färsen till köttbullar à ca 40 g. Låt köttbullarna vila kallt ett par timmar innan de steks i smör.
    • Mixa getost och kvarg till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka och pressa potatisen, blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar och vispa till ett luftigt mos.
    • Blanda betorna med smör, salt och peppar. Rosta betorna i combivärme, 150º ca 25 min tills de är "al dente".
    • Servera lammfärsbullarna med getostkräm, luftigt potatismos och ugnsrostade betor.