Sticky bun med saffran
Då grädde hälls i formen med saffransbullarna resulterar det extra saftiga och krämiga bullar. Pensla med sockerlag när bullarna är bakade och strö på strösocker.
Gör så här
-
- Blanda samtliga ingredienser till degen i en degblandare och kör 3 min på låg hastighet. Öka hastigheten och kör ca 8 min till en fin deg.
- Tryck ut degen på en plåt och låt vila i kylen i minst 2 tim eller över natten.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen i maskin med vinge.
- Kavla ut degen i en långsmal rektangel ca ½ cm. Bred på fyllningen och rulla ihop tight. Dela till 90 bullar à ca 50 g.
- Lägg 15 bullar i formar, ca 25x35 cm. Låt jäsa till dubbel storlek i rasken eller i rumstemperatur.
-
Pensling och garnering:
- Koka en sockerlag, 50/50 till pensling efter avbakning.
- Fördela grädden över bullarna i formen och baka av i ugn på 200° 20–25 min.
- Pensla med sockerlag direkt när de kommer ur ugnen och strö på strösocker.