En tillagad sallad med härliga konsistenser av mjukt och knaprigt. Sallad är en perfekt grönsak att smörsteka eftersom den suger åt sig andra smaker så bra. Grymt gott med den aioliliknande vitlöksemulsionen och de rostade mandlarna.

Stekt sallad med vitlöksemulsion och rostad mandel

Stekt sallad med vitlöksemulsion och rostad mandel
Recept av Thomas Sjögren

En tillagad sallad med härliga konsistenser av mjukt och knaprigt. Sallad är en perfekt grönsak att smörsteka eftersom den suger åt sig andra smaker så bra. Grymt gott med den aioliliknande vitlöksemulsionen och de rostade mandlarna.

Gör så här

    • Dela salladshuvudena på längden. Smält smöret i en stekpanna, lägg i sallad och vitlök. Stek tills salladen har fått fin färg. Smaka av med salt.
    • Lägg allt till emulsionen utom oljan i en matberedare. Mixa ca 5 min på full effekt tills mandeln är fint hackad. Tillsätt olja i en stråle under knivens gång. Smaka av med salt och servera till salladen. Strö över rostad mandel.