Gemsallad är kompakt, mycket krispig och tål lite tuffare tag. Enkel att steka utan att den förlorar sin textur. Nakenhavre och syrlig yoghurt gör salladen matig och komplett. En vegetarisk rätt som passar fint på lunchmenyn.

Stekt sallad med nakenhavre och yoghurt

Stekt sallad med nakenhavre och yoghurt
Recept av Jimmi Eriksson

Gemsallad är kompakt, mycket krispig och tål lite tuffare tag. Enkel att steka utan att den förlorar sin textur. Nakenhavre och syrlig yoghurt gör salladen matig och komplett. En vegetarisk rätt som passar fint på lunchmenyn.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Koka nakenhavren enligt anvisning på förpackningen. Blanda havren med fond och citronskal, smaka av med salt.
    • Dela salladshuvudena på längden. Stek i olja och salt tills salladen är gyllene i färgen.
    • Lägg upp salladen med yoghurt och nakenhavre. Toppa med bladpersilja, körvel och tunt skivad salladslök.