Sötpotatisen ugnsbakas och mixas sedan med färskost till en mjuk kräm. Servera som spread på brödserveringen, gärna till hårt knäckebröd eller sprött fröknäcke. Passar också fint som tillbehör till vegetariska rätter och grillat.

Sötpotatiskräm

Sötpotatiskräm

Sötpotatisen ugnsbakas och mixas sedan med färskost till en mjuk kräm. Servera som spread på brödserveringen, gärna till hårt knäckebröd eller sprött fröknäcke. Passar också fint som tillbehör till vegetariska rätter och grillat.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

20 port
20 port
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Baka sötpotatisen hel med skal under aluminiumfolie i ugn på 160° tills den är mjuk igenom. Plasta och låt svalna.
    • Skala och mixa sötpotatisen med färskosten till en kräm. Smaka av med salt.
Näring per port
  • Fett6,4 gram
  • Kolhydrater6,3 gram
  • Protein1,6 gram
  • Energi (Kj)371 Kj
  • Energi (Kcal)89 Kcal
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept