Smördegsflarn är ett trevligt lunchalternativ till pizzan och lite lyxigare än en smörgås. Erbjud olika toppingar och servera flarnen värmda i salamander för bästa frasighet. Den här toppas med grönkålspesto, mozzarella, hasselnötter och picklade havtorn.

Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn

Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn
Recept av Marie Skogström

Smördegsflarn är ett trevligt lunchalternativ till pizzan och lite lyxigare än en smörgås. Erbjud olika toppingar och servera flarnen värmda i salamander för bästa frasighet. Den här toppas med grönkålspesto, mozzarella, hasselnötter och picklade havtorn.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Grönkålspesto:
  • 300 g grönkål, färsk
  • 50 g färsk persilja
  • 3 st vitlöksklyfta
  • 1- 2 dl rapsolja
  • 1 st citron, finrivet skal och saft
  • 100 g Kvibille® Cheddar, lagrad, riven
  • 100 g rostad hasselnöt
  • salt och svartpeppar
Smördegsflarn:
  • 800 g smördeg
  • 300 g Arla® Pro Riven mozzarella
  • 100 g picklade havtorn
  • 50 g babyspenat
  • rostad hasselnöt
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Ta bort den grova stammen på grönkålen.
    • Mixa grönkål, persilja, vitlök, rapsolja, citronskal och citronsaft till en slät pesto.
    • Tillsätt ost och hasselnötter, mixa med korta pulseringar. Smaka av med salt och peppar.
  • Smördegsflarn:
    • Skär smördegsarken i 10x20 cm. Stryk på hälften av grönkålspeston och toppa med riven mozzarella.
    • Baka av i ugn på 225° i 15–20 min.
    • Värm i salamandern vid servering och toppa med resterande pesto, picklade havtorn, spenatblad och rostade hasselnötter. 
Produkter i detta recept