Småländsk Gino

Småländsk Gino

Gör så här

Småländsk ostkaka:
1. Värm mjölken till 37°. Blanda ostlöpe och vetemjöl, tillsätt lite av mjölken och vispa ihop. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en jämn smet. Låt stå i 30 min.
2. Skär rutmönster genom mjölken. Låt stå 30 min till. Häll lite massa i taget i en tät sil, vänd försiktigt runt så massan separeras från vasslet. Lägg över massan i en bunke.
3. Blanda ostmassan med ägg, socker, grädde och mandeln. Häll i ett smort bleck eller i runda smorda portionsformar, ca 7 cm i diameter.
4. Baka av på 175° ca 1,5 tim eller 45 min vid portionsformar.

Gino:
1. Dela banan, kiwi och jordgubbar i små bitar. Lägg frukten på ostkakan och strö över vit choklad.
2. Gratinera i 230° tills chokladen fått lite färg, ca 4 min. Låt ostkakan sätta sig innan du skär upp.

Montering:
1. Stick ut rundlar ur ostkakan, 7 cm i diameter, och lägg upp på serveringsfat.
2. Bryt bitar av jordgubbschips och stick ner i ostkakan. Dekorera med jordgubbar, kiwi, vit choklad och örter.

Källa: Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen