Klassisk silltårta med smörig kavring som botten. Vacker och god med matjessill, rödlök och dill. Perfekt på julbordets sillbuffé! Skär gärna upp i portionsbitar så blir det snyggare på buffén och lättare för gästerna att ta för sig.

Silltårta

Silltårta

Klassisk silltårta med smörig kavring som botten. Vacker och god med matjessill, rödlök och dill. Perfekt på julbordets sillbuffé! Skär gärna upp i portionsbitar så blir det snyggare på buffén och lättare för gästerna att ta för sig.

Gör så här

    • Smält smöret. Mixa kavringen och blanda med smöret och pressa ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 15 min.
    • Skär matjessillen i små bitar. Finhacka rödlök och dill.
    • Blanda gräddfil, kvarg, rödlök och dill.
    • Smält gelatinbladen i en kastrull med spadet från matjessillen. Rör ner det i gräddfilssmeten och vänd ner sillen. Smaka av med svartpeppar.
    • Häll i formen. Låt stå kallt minst 3 tim.
  • Garnering:

    • Garnera silltårtan med gräslök, rödlök och citronskal innan servering.