Silltårta
Klassisk silltårta med smörig kavring som botten. Vacker och god med matjessill, rödlök och dill. Perfekt på julbordets sillbuffé! Skär gärna upp i portionsbitar så blir det snyggare på buffén och lättare för gästerna att ta för sig.
Gör så här
-
- Smält smöret. Mixa kavringen och blanda med smöret och pressa ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 15 min.
- Skär matjessillen i små bitar. Finhacka rödlök och dill.
- Blanda gräddfil, kvarg, rödlök och dill.
- Smält gelatinbladen i en kastrull med spadet från matjessillen. Rör ner det i gräddfilssmeten och vänd ner sillen. Smaka av med svartpeppar.
- Häll i formen. Låt stå kallt minst 3 tim.
-
Garnering:
- Garnera silltårtan med gräslök, rödlök och citronskal innan servering.