Tössebageriets stjärnkonditor gjorde succé med semmelwrapen 2015. Ett framgångsrecept i ny form, utkavlat på vetedeg med kardemumma, mandelmassa och luftig vispgrädde.

Semmelwrap

Recept av Mattias Ljungberg

Tössebageriets stjärnkonditor gjorde succé med semmelwrapen 2015. Ett framgångsrecept i ny form, utkavlat på vetedeg med kardemumma, mandelmassa och luftig vispgrädde.

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till fördegen i en degblandare och låt jäsa ca 30 min.
    • Tillsätt vetedegens ingredienser i fördegen. Arbeta degen ca 8 min.
    • Ta upp degen och dela i bitar à 65 g, rulla dem till runda bullar och lägg på plåtar. Låt jäsa 30–50 min.
    • Kavla ut bullarna till runda platta bröd, ca 20 cm i diameter och 1 mm tunna. Baka av i ugn på 200° ca 3 min. De ska inte få färg och bröden ska kunna vikas utan att spricka. Låt svalna under handduk.
  • Fyllning:

    • Blanda mandelmassa med mandel och kardemumma. Späd ev med lite vatten under omrörning till spritsbar konsistens. Vispa grädden.
  • Montering

    • Spritsa ut mandelfyllningen och grädden på bröden. Vik ihop som en wrap. Sikta över florsocker och slå in i smörpapper.