Tössebageriets stjärnkonditor gjorde succé med semmelwrapen 2015. Ett framgångsrecept i ny form, utkavlat på vetedeg med kardemumma, mandelmassa och luftig vispgrädde.

Semmelwrap

Semmelwrap
Recept av Mattias Ljungberg

Tössebageriets stjärnkonditor gjorde succé med semmelwrapen 2015. Ett framgångsrecept i ny form, utkavlat på vetedeg med kardemumma, mandelmassa och luftig vispgrädde.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

25 st
25 st
Fördeg:
Vetedeg:
Fyllning:
  • 400 g mandelmassa, riven
  • 100 g mandel, skalad och riven
  • 3 g kardemummakärnor, stötta
  • ev vatten
  • 600 g Arla Ko® Vispgrädde
  • florsocker, att sikta över
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till fördegen i en degblandare och låt jäsa ca 30 min.
    • Tillsätt vetedegens ingredienser i fördegen. Arbeta degen ca 8 min.
    • Ta upp degen och dela i bitar à 65 g, rulla dem till runda bullar och lägg på plåtar. Låt jäsa 30–50 min.
    • Kavla ut bullarna till runda platta bröd, ca 20 cm i diameter och 1 mm tunna. Baka av i ugn på 200° ca 3 min. De ska inte få färg och bröden ska kunna vikas utan att spricka. Låt svalna under handduk.
  • Fyllning:
    • Blanda mandelmassa med mandel och kardemumma. Späd ev med lite vatten under omrörning till spritsbar konsistens. Vispa grädden.
  • Montering
    • Spritsa ut mandelfyllningen och grädden på bröden. Vik ihop som en wrap. Sikta över florsocker och slå in i smörpapper.
Näring per 100 gram
  • Fett22,86 gram
  • Kolhydrater39,72 gram
  • Protein6,19 gram
  • Energi (Kj)1 634,21 Kj
  • Energi (Kcal)393,87 Kcal

Teknik

Det är viktigt att kavla degen riktigt tunt och vara försiktig med gräddningen, så att wrapsen blir saftiga och går att rulla.
Teknik
Produkter i detta recept