Savoykål med halstrad laxschnitzel, laxrom och vinägersås på smetana

Savoykål med halstrad laxschnitzel, laxrom och vinägersås på smetana

Savoykål med halstrad laxschnitzel, laxrom och vinägersås på smetana
Recept av Christer Lingström

Gör så här

    • Ta bort ytterbladen på kålen. Dela på resten av kålbladen och skölj. Ta bort mittsträngen på varje blad. Koka i lättsaltat vatten ca 1 min i omgångar. Kyl i kallt vatten och låt rinna av på handduk.
    • Smält smöret i en kastrull. Häll på vatten och låt koka upp. Tillsätt kålbladen och låt sjuda 1 min i omgångar.
    • Värm smetana och grönsaksfond. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Vänd ner rom och finskuren gräslök.
    • Lägg upp kålbladen. Häll vinägersås runt om. Halstra laxen i torr panna och servera till savoykålen.