Sansho sour

Sansho sour

Sansho sour
Recept av Cecilia Andersson

Drömsk mördegspaj med mandarinkompott toppad med len maräng med sting av sanchopeppar.

Gör så här

  • Mördegsformar:
    • Blanda ingredienserna till mördegen i en maskin med vinge. Låt vila i kyl ca 30 min.
    • Kavla ut degen ca 2 mm tunt och stansa ut rundlar, 7 cm i diameter. Fodra runda formar, 5 cm i diameter. Nagga botten och frys i minst 1 tim. Baka av i ugn på 175° i 8–12 min.
  • Mandarinkompott:
    • Blanda socker och pektin. Rör ner blandningen i mandarinpurén och tillsätt citronskal och saft. Koka kraftigt ca 4 min tills kompotten tjocknat. Blanda i clementinfiléerna och koka någon minut till. Låt kompotten kallna helt och fördela i mördegsformarna.
  • Maräng:
    • Koka socker och vatten till 118°. Börja samtidigt vispa äggvitan i en maskin på låg hastighet. Strila sockerlagen ner i äggvitan under hög visphastighet. Tillsätt mald peppar och vispa marängen på låg hastighet tills den kallnat.
    • Spritsa marängen på mandarinformarna och bränn av med gasbrännare.