En klassiker i nytt med ljuvliga smaker av saffran, vanilj och bär.

Saffranspannkaka med salmbärs- och hallonmarmelad samt vaniljcrème

Recept av Magnus Johansson

En klassiker i nytt med ljuvliga smaker av saffran, vanilj och bär.

Gör så här

  • Saffranspannkaka:

    • Vispa ihop ägg, socker och salt.Vispa mjölk, mjöl och grädde till en slät smet.
    • Blanda äggblandningen med mjölkblandningen, det kokta riset, hackad pistagemandel och saffran.
    • Fyll i valfria formar. Baka i ugn,160° tills massan har stelnat i formarna. 2. Blanda syra och brännvin och rör ner i marmeladen. Häll upp i valfri form och låt svalna.
  • Salmbärs- och hallonmarmelad:

    • Blanda socker och pektin. Tillsätt puréerna, glukos, socker och vaniljstång. Låt koka till syltprov, ca 106° under omrörning.
  • Vaniljcrème:

    • Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en fast konsistens.
  • Servering:

    Lägg upp den varma saffranspannkakan med salmbärs- och hallonmarmelad, vaniljcrème och gärna en salmbärskompott.