Saffranspannkaka i miniformat
Att servera desserter i portionsformat ser trevligt ut och ger mindre svinn. Den här saffranspannkakan innehåller tranbär vilket ger en ny touch. Servera gärna med traditionell salmbärssylt och vispad grädde.
Gör så här
-
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca ⅓ av mjölken. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning. Lägg ner kanelstången.
- Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då. Låt svalna och ta upp kanelstången.
- Vispa ihop ägg, cottage cheese, vaniljsocker och saffran. Rör ner blandningen samt tranbär i gröten.
- Häll smeten i ett smort bleck och grädda i ugn på 200° ca 15 min. Skär upp i små rutor och servera med vispad grädde och sylt.