Himmel och pannkaka! En riktig hit på risgrynsgröt, saffran och saftiga russin som barnen älskar.

Saffranspannkaka

Himmel och pannkaka! En riktig hit på risgrynsgröt, saffran och saftiga russin som barnen älskar.

Gör så här

    • Lägg ris, vatten, smör och salt i en gryta. Koka upp och koka på svag värme ca 10 min under lock. Tillsätt hälften av mjölken och kanelstänger, rör om och koka upp. Tillsätt resten av mjölken och låt sjuda på mycket svag värme under lock 30-40 min. Rör om då och då.
    • Tillsätt socker och hälften av grädden. Häll upp gröten och låt kallna.
    • Vispa upp gröten, tillsätt saffran utrörd i resten av grädden, russin och ägg. Häll i smorda formar eller bleck, grädda i ugn 200° ca 40 min. Låt svalna. Servera med sylt och vispad grädde.