Saffransmazarin

Saffransmazarin

Saffransmazarin
Recept av Roy Fares

Att anpassa de klassiska bakverken efter säsong uppskattas av kunder och gäster. Julens saffransmazariner är lyxiga och smakrika. Baka dem gärna i lite mindre format då de är läckert fullmatade.

Gör så här

  • Bottnar:
    • Blanda alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kyl ca 20 min.
    • Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock. Ta ut bottnar med en utstickare.
    • Fodra runda mazarinformar (8 cm i diameter) och se till att degen går över kanten, skär bort överflödig deg.
  • Mazarinfyllning:
    • Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan.
    • Blanda mandelmassa med smör, lite i taget. i maskin med vinge. Tillsätt det smälta saffranssmöret.
    • Tillsätt ägg och äggulor, lite i taget och blanda väl.
    • Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och kör till en slät massa.
    • Fyll formarna lite mer än 3/4. Strö över mandelspån och grädda i ugn på 180° i 15–16 min eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
    • Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.