Saffransbullar med mandel och citron
Saffransbullar är ett av julsäsongens mest älskade bakverk. Så fyll disken med olika varianter. Fyll saffransdegen med en mandel- och citronfyllning. Garnera med pärlsocker och mandelspån.
Gör så här
-
- Blanda samtliga ingredienser till degen i en degblandare och kör 3 min på låg hastighet. Öka hastigheten och kör ca 8 min till en fin deg.
- Tryck ut degen på en plåt och låt vila i kylen i minst 2 tim eller över natten.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen i maskin med vinge.
- Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut degen ca ½ cm, bred på mandelfyllning med citron och vik ett treslag.
- Skär remsor och snurra till bullar à 70 g, lägg på plåtar och låt jäsa till dubbel storlek i rasken eller i rumstemperatur.
- Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut degen ca ½ cm tjock, bred på fyllningen och vik ett treslag.
- Skär remsor och snurra till bullar à 70 g. Lägg på plåtar och låt jäsa till dubbel storlek i rasken eller i rumstemperatur.
-
Pensling och garnering:
- Vispa ägg och vatten till äggstrykning.
- Koka en sockerlag, 50/50 till pensling efter avbakning.
- Pensla bullar med äggstrykning. Strö på pärlsocker och mandelspån. Baka av bullarna i 200° 8–10 min.
- Pensla med sockerlag direkt när de kommer ur ugnen.