Rulltårta går att variera i det oändliga. Både med smaksättningen av bottnen och av fyllningen. Garnera gärna med en spritsad topping av grädde eller frosting och lite bär.

Rulltårta

Rulltårta går att variera i det oändliga. Både med smaksättningen av bottnen och av fyllningen. Garnera gärna med en spritsad topping av grädde eller frosting och lite bär.

Gör så här

    • Vispa ägg och socker poröst.
    • Sikta mjöl och bakpulver och blanda med äggvispet.
    • Stryk ut tunt på bakplåtspapper. Baka av i ugn på 240°, 3–5 min.
    • Sockra på ytan och vänd upp på ett smörpapper, låt kallna.
  • Fyllning/frosting:

    • Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i florsocker och vaniljsocker lite i taget till en fast och fin frosting. Vänd försiktigt i vald smaksättning.
    • Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop från långsidan till en tät rulle i pappret. Dela till två rulltårtor, fixera i plast och lägg i kyl.
    • Skär i lagom stora bitar. Garnera gärna med extra frosting eller vispad grädde, bär och örter.