Rulltårta
Rulltårta går att variera i det oändliga. Både med smaksättningen av bottnen och av fyllningen. Garnera gärna med en spritsad topping av grädde eller frosting och lite bär.
Gör så här
-
- Vispa ägg och socker poröst.
- Sikta mjöl och bakpulver och blanda med äggvispet.
- Stryk ut tunt på bakplåtspapper. Baka av i ugn på 240°, 3–5 min.
- Sockra på ytan och vänd upp på ett smörpapper, låt kallna.
-
Fyllning/frosting:
- Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i florsocker och vaniljsocker lite i taget till en fast och fin frosting. Vänd försiktigt i vald smaksättning.
- Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop från långsidan till en tät rulle i pappret. Dela till två rulltårtor, fixera i plast och lägg i kyl.
- Skär i lagom stora bitar. Garnera gärna med extra frosting eller vispad grädde, bär och örter.