Rå blomkål som rostas i ugn får en matig och god smak. Ett bra tillskott på salladsbordet. Toppa med bladpersilja, smulad vitost och krutonger, ev rostade med  chorizo för spännande smak och färg.

Rostad blomkålssallad

Rostad blomkålssallad

Rå blomkål som rostas i ugn får en matig och god smak. Ett bra tillskott på salladsbordet. Toppa med bladpersilja, smulad vitost och krutonger, ev rostade med chorizo för spännande smak och färg.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

20 port
20 port
0 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Lägg blomkålen i bleck, ringla över oljan och salta. Rosta i ugn på 180° ca 15 min.
    • Servera blomkålen rumstempererad. Toppa med persilja och ev vitost och krutonger vid servering.
Näring per port
  • Fett2,7 gram
  • Kolhydrater2,7 gram
  • Protein2 gram
  • Energi (Kj)180 Kj
  • Energi (Kcal)43 Kcal
0 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept