Rosa explosion

Rosa explosion

Gör så här

RABARBERKAVIAR OCH RABARBERSIRAP
1.  Skala och riv rödbetorna. Blanda rödbeta,  rabarbersaft, citronsaft och socker, koka upp  och låt sedan sjuda ca 5 min.
2.  Sila av rödbetan och dela upp sockerlagen i  två delar.
3.  Koka upp vattnet, lägg i tapiokan och koka den genomskinlig, ca 20 min. Häll av och skölj under kallt vatten. Lägg tapioka i den ena delen av sockerlagen, låt dra ca 1 tim. Sila därefter av överflödig vätska.
4.  Koka upp den andra delen av sockerlagen och låt reducera ner till hälften till en sirap.

RÖDBETSMARÄNG MED CITRON
1.  Vispa rödbetssaft med citronsaft och äggvitepulver tills det bildas ett skum. Tillsätt strösockret lite  i taget och vispa till en fast maräng.
2.  Vänd ner florsockret och spritsa maränger på plåtar med silpat eller bakplåtspapper.
3.  Torka marängerna i 50° över natten tills de  är torra.

BAVAROISE PÅ SYRAD GRÄDDE OCH  SVARTVINBÄRSBLAD
1.  Mixa mjölk och svartvinbärsblad. Koka upp, dra  från värmen och plasta. Låt stå ca 15 min.
2.  Vispa lätt ihop äggula och socker. Koka upp  mjölken igen och sila bort svartvinbärsbladen.  Häll mjölken över äggvispet och sjud under omrörning till 83°.
3.  Häll krämen över chokladen och smält ner  gelatinbladen, rör slätt. Låt svalna till ca 35°.  Vänd ner den syrade grädden i smeten. Fyll  kupolformade silikonformar i olika storlekar  med smeten och frys.

MONTERING
röd oxalis

1.  Montera desserten enligt bild eller efter eget tycke. Garnerna med röd oxalis.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen