Saftiga biffar med rivna söta rödbetor, smakrik ost och nyttiga proteinrika linser vilka ger utfyllnad och struktur.

Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad

Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad

Saftiga biffar med rivna söta rödbetor, smakrik ost och nyttiga proteinrika linser vilka ger utfyllnad och struktur.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

10 port
10 port
Rödbetsbiffar med vitost:
Bulgursallad:
  • 480 g bulgur
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 150 g rostad röd paprika
  • 100 g rödlök
  • 250 g kokta kidneyböna
  • 100 g rucola
Vitostkräm:
0,5 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Rödbetsbiffar med vitost:
    • Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
    • Skala och riv rödbetorna fint.
    • Mosa vitosten och blanda samman med linser, rödbetor, ägg och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
    • Forma smeten till biffar och stek i smör ca 2 min på varje sida.
  • Bulgursallad:
    • Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
    • Hacka tomater och strimla paprika.
    • Skiva rödlöken tunt. Skölj av bönorna.
    • Blanda bulgur, tomater, paprika, lök och bönor. Toppa med rucola.
  • Getostkrämen:
    • Blanda ihop alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt.
  • Till servering:
    • Servera rödbetsbiffarna med bulgursallad och toppa med vitostkrämen.
Näring per port
  • Fett16,8 gram
  • Kolhydrater60,5 gram
  • Protein20,3 gram
  • Energi (Kj)1 995 Kj
  • Energi (Kcal)477 Kcal
0,5 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Servera gärna mjölk och bröd till maten för att få upp näringsvärdet på måltiden.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept