Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad
Saftiga biffar med rivna söta rödbetor, smakrik ost och nyttiga proteinrika linser vilka ger utfyllnad och struktur.
Gör så här
-
Rödbetsbiffar med vitost:
- Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
- Mosa vitosten och blanda samman med linser, rödbetor, ägg och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
- Forma smeten till biffar och stek i smör ca 2 min på varje sida.
-
Bulgursallad:
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Skölj av bönorna och låt rinna av.
- Blanda bulgur, bönor, paprika, lök och tomater. Toppa med rucola.
-
Vitostkräm:
- Blanda ihop crème fraiche och smulad vitost. Vänd i hackad basilika och smaka av med honung och salt.
-
Till servering:
- Servera rödbetsbiffarna med bulgursallad och toppa med vitostkrämen.