Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad

Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad

Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad

Saftiga biffar med rivna söta rödbetor, smakrik ost och nyttiga proteinrika linser vilka ger utfyllnad och struktur.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Rödbetsbiffar med vitost:
    • Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
    • Mosa vitosten och blanda samman med linser, rödbetor, ägg och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
    • Forma smeten till biffar och stek i smör ca 2 min på varje sida.
  • Bulgursallad:
    • Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
    • Skölj av bönorna och låt rinna av.
    • Blanda bulgur, bönor, paprika, lök och tomater. Toppa med rucola.
  • Vitostkräm:
    • Blanda ihop crème fraiche och smulad vitost. Vänd i hackad basilika och smaka av med honung och salt.
  • Till servering:
    • Servera rödbetsbiffarna med bulgursallad och toppa med vitostkrämen.