Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad
Saftiga biffar med rivna söta rödbetor, smakrik ost och nyttiga proteinrika linser vilka ger utfyllnad och struktur.
Gör så här
-
Rödbetsbiffar med vitost:
- Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
- Skala och riv rödbetorna fint.
- Mosa vitosten och blanda samman med linser, rödbetor, ägg och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
- Forma smeten till biffar och stek i smör ca 2 min på varje sida.
-
Bulgursallad:
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Hacka tomater och strimla paprika.
- Skiva rödlöken tunt. Skölj av bönorna.
- Blanda bulgur, tomater, paprika, lök och bönor. Toppa med rucola.
-
Getostkrämen:
- Blanda ihop alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt.
-
Till servering:
Servera rödbetsbiffarna med bulgursallad och toppa med vitostkrämen.