Saftiga biffar med rivna söta rödbetor, smakrik ost och nyttiga proteinrika linser vilka ger utfyllnad och struktur.

Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad

Rödbetsbiffar med vitost och bulgursallad

Saftiga biffar med rivna söta rödbetor, smakrik ost och nyttiga proteinrika linser vilka ger utfyllnad och struktur.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Rödbetsbiffar med vitost:

    • Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
    • Skala och riv rödbetorna fint.
    • Mosa vitosten och blanda samman med linser, rödbetor, ägg och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
    • Forma smeten till biffar och stek i smör ca 2 min på varje sida.
  • Bulgursallad:

    • Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
    • Hacka tomater och strimla paprika.
    • Skiva rödlöken tunt. Skölj av bönorna.
    • Blanda bulgur, tomater, paprika, lök och bönor. Toppa med rucola.
  • Getostkrämen:

    • Blanda ihop alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt.
  • Till servering:

    Servera rödbetsbiffarna med bulgursallad och toppa med vitostkrämen.