En vegetarisk risrätt med mild currysmak och krämig vitlökssås. I början gjorde jag den med frysta grönsaker, men då pillade barnen alltid bort dem. Nu när vi har färska, krispiga grönsaker äter alla. Även de allra minsta vet att grönsaker är goda.

Risotto med vitlökssås

En vegetarisk risrätt med mild currysmak och krämig vitlökssås. I början gjorde jag den med frysta grönsaker, men då pillade barnen alltid bort dem. Nu när vi har färska, krispiga grönsaker äter alla. Även de allra minsta vet att grönsaker är goda.

Gör så här

    • Bryn lök och morot i smör. Tillsätt curry och låt bryna med ca 30 sek.
    • Tillsätt ris, vatten, fond och salt. Låt koka upp och sänk sedan värmen.
    • Lägg i blomkålen när det återstår 10 min av koktiden, och när 5 min återstår tillsätt broccoli, zucchini och paprika.
    • Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera risotton med vitlökssås.