Ris à la Malta-dessert
En underbar, fräsch dessert i glas inspirerad av klassikern ris à la Malta. Tapiokapärlorna marinerade i vaniljmjölk påminner till utseendet om risgrynsgröt. Saftsåsen är utbytt mot hallongelé och färska hallon.
Gör så här
-
Mousse:
- Koka upp citronsaft och socker. Krama ur och smält ner gelatinbladen i saften, sila. Blanda saften med kvarg och vänd ihop med lättvispad grädde. Gjut i glas och ställ kallt.
-
Hallongelé:
- Koka upp hallonpuré, citronsaft och socker. Krama ur och smält ner gelatinbladet i purén, sila. Gjut på moussen i glasen och ställ kallt på nytt.
-
Vaniljtapioka:
- Koka tapiokapärlorna i rikligt med vatten ca 8 min tills de är genomkokta. Skölj pärlorna i kallt vatten för att skölja ur stärkelsen. Lägg dem i kall mjölk blandat med vaniljfrön och florsocker, låt dra under natten.
-
Färskostskum:
- Mixa alla ingredienser och fyll upp i en sifon. Ladda med 2 patroner.
-
Vid servering:
- Skeda vaniljtapiokan på hallongelén i glasen. Toppa med hallon och färskostskum, garnera med atsinakrasse och chokladspiraler. Lägg chokladplattorna på kanten av glasen.