Rabarber- och jordgubbscheesecake
Syrlig rabarber och färskost är en fantastisk kombo ihop med vanilj. Toppa med massor av färska jordgubbar och citronmeliss.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 175°, ca 8 min.
-
Fyllning:
- Blanda jordgubbar, rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda ca 20 min till en fast kompott. 3. Blanda färskost, socker, ägg och vaniljfrön till en jämn smet. 4. Vänd ner jordgubbs- och rabarberkompotten i smeten.
-
- Blanda färskost, socker, ägg och vaniljfrön till en jämn smet.
- Vänd ner kompotten i smeten.
- Klicka smeten i formen. Grädda ca 30 min i 175°, dra ner värmen till 150° och grädda ytterligare 15 min. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt stå kvar ytterligare 15 min. Ta ut och låt kallna.
-
Topping:
- Klyfta jordgubbarna och fördela på cheesecaken. Avsluta med citronmelissblad och florsocker.