En favorit i form av en tårta som sticker ut både i storlek och smak. Marsipan ligger överraskande inuti rullen istället för tvärtom. Fyllningen består av smakrik chokladpunschkräm, punschpannacotta och len chokladmousse.

Punschrulletårta

Recept av Frida Leijon

En favorit i form av en tårta som sticker ut både i storlek och smak. Marsipan ligger överraskande inuti rullen istället för tvärtom. Fyllningen består av smakrik chokladpunschkräm, punschpannacotta och len chokladmousse.

Gör så här

  • Mazarinbotten:

    • Blanda mandelmassa med smör lite i taget till en jämn smet i en maskin med vinge. Tillsätt äggen lite i taget. Vänd sist i mjölet. Stryk ut smeten ca 1 cm tjock på en plåt med silpat och baka av i ugn på 170° ca 10 min. Låt svalna.
    • Kavla en 2,5 cm tjock marsipanplatta och lägg på mazarinbotten. Stansa ut en botten i samma form som interiörformen.
  • Chokladpunschkräm:

    • Värm försiktigt grädde, mjölk, socker och äggula under omrörning till 82%.
    • Sila blandningen över chokladen och rör slätt. Blanda ner gelatinet och därefter punschen. Mixa krämen slät.
  • Punschpannacotta:

    • Värm grädde, mjölk och socker tills sockret är upplöst. Smält gelatinet och blanda ner. Rör i punschen.
  • Chokladmousse:

    • Koka upp socker och vatten till 121°. Vispa upp äggula och ägg. Slå sockerlagen över äggvispet under vispning.
    • Blanda äggsmeten med den smälta chokladen och vänd ner grädden.
  • Glaze:

    • Koka upp socker, vatten och glykos. Slå sockerlagen över chokladen och rör slätt.
    • Blanda i övriga ingredienser utom färgen och mixa försiktigt så det inte blir några bubblor. Mixa i den gröna färgen sist.
  • Montering:

    • Lägg botten i en interiörform. Fyll på med krämen. Låt stelna i frys.
    • Häll på pannacottan. Låt stelna i frys.
    • Tryck ut interiören ner i en exteriörform. Fyll på med mousse. Låt stelna helt på nytt i frys.
    • Ta tårtan ur formen och spreja med chokladspray. Dekorera med 30° glaze och chokladplattor.