Rostad och inlagd pumpa i en perfekt kombination med gräddstuvad majs, toppad med mandelspån och kryddkrasse.

Pumpa och majs med lemon drop, mandel, rostad vitlök och kryddkrasse

Pumpa och majs med lemon drop, mandel, rostad vitlök och kryddkrasse
Recept av Viktor Westerlind

Rostad och inlagd pumpa i en perfekt kombination med gräddstuvad majs, toppad med mandelspån och kryddkrasse.

Gör så här

  • Inlagd pumpa:

    • Koka upp vatten, vinäger och socker och lägg i den strimlade pumpan. Ta från värmen och lägg på ett lock. Låt svalna i lagen. Häll av lagen vid servering.
  • Rostad pumpa:

    • Vänd pumpatärningarna i olivolja och salt. Rosta i ugn på 200° tills de är mjuka och har fin färg.
  • Gräddkokt majs:

    • Skala och krossa vitlöksklyftorna. Rosta dem långsamt i en kastrull med lite av smöret. Hacka dem fint.
    • Stek majskornen lätt i resterande smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken samt övriga ingredienser (utom salt och citronsaft) och koka ihop till en stuvning. Smaka av med salt och citronsaft.
  • Servering:

    • Lägg lite gräddkokt majs på tallrikarna, täck med de rostade pumpatärningarna och den inlagda pumpan. Toppa med mandel och klippt krasse. Avsluta med att ringla över lite pumpakärnolja.