![Rostad och inlagd pumpa i en perfekt kombination med gräddstuvad majs, toppad med mandelspån och kryddkrasse.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pumpa-och-majs-med-lemon-drop-mandel-rostad-vitlok-och-kryddkrasse/1042201141.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.66,0.45&format=webp&quality=80)
Pumpa och majs med lemon drop, mandel, rostad vitlök och kryddkrasse
![Pumpa och majs med lemon drop, mandel, rostad vitlök och kryddkrasse](https://cdn-kund.arla.se/recept/pumpa-och-majs-med-lemon-drop-mandel-rostad-vitlok-och-kryddkrasse/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Rostad och inlagd pumpa i en perfekt kombination med gräddstuvad majs, toppad med mandelspån och kryddkrasse.
Gör så här
-
Inlagd pumpa:
- Koka upp vatten, vinäger och socker och lägg i den strimlade pumpan. Ta från värmen och lägg på ett lock. Låt svalna i lagen. Häll av lagen vid servering.
-
Rostad pumpa:
- Vänd pumpatärningarna i olivolja och salt. Rosta i ugn på 200° tills de är mjuka och har fin färg.
-
Gräddkokt majs:
- Skala och krossa vitlöksklyftorna. Rosta dem långsamt i en kastrull med lite av smöret. Hacka dem fint.
- Stek majskornen lätt i resterande smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken samt övriga ingredienser (utom salt och citronsaft) och koka ihop till en stuvning. Smaka av med salt och citronsaft.
-
Servering:
- Lägg lite gräddkokt majs på tallrikarna, täck med de rostade pumpatärningarna och den inlagda pumpan. Toppa med mandel och klippt krasse. Avsluta med att ringla över lite pumpakärnolja.