Prinsesstårta 2.0
Ny design med vit choklad- och vaniljbavaroise, hallonjelly och en krispig mandelbotten som döljs av marsipan. Tårtan är sprayad med vit choklad.
Gör så här
-
Mandelanslag:
- Vispa upp ägg, äggula, mandelmjöl och socker. Sikta vetemjölet och vänd ner i äggvispet. Tillsätt smöret.
- Baka av 7 bottnar i 180° 22–25 min i 16 cm ringar. Vänd bottnarna upp och ner efter bakning.
-
Hallonjelly:
- Blanda hallonpuré och socker. Värm en liten del av purén och blanda med gelatinet. Rör i resterande puré.
- Fördela jellyn i 20 st 14 cm ringar eller gummimattor. Det går även bra att kyla ner jellyn och sedan spritsa ut när den tjocknat till jellyplattor.
-
Mandelkrisp:
- Smält chokladen med kakaosmöret och tillsätt mandel praliné.
- Krossa cornflakes med en kavel och blanda i.
- Fördela blandningen på två bakplåtspapper och kavla ut den tunt, 2–3 mm tjock. Använd ett bakplåtspapper på toppen vid utkavling. Stick ut 10 bottnar med 16 cm ring. Frys.
-
Vit choklad- och vaniljbavaroise:
- Koka upp mjölk, 350 g socker samt urskrapade frön och vaniljstänger.
- Vispa ihop äggula och resterande socker. Slå den kokande mjölken över äggen under vispning och sedan tillbaka i kastrullen. Värm till 85° under vispning. Tillsätt gelatinet.
- Häll allt över chokladen genom en finmaskig sil och mixa slät. Vänd i grädden när koket har en temperatur på 20–22°.
-
Vit spraychoklad:
- Blanda choklad och kakaosmör. Önskas grönt spray, använd fettlösliga färger till infärgning.
-
Montering:
- Dela anslagen på tre så att det blir 2 bottnar per tårta. Gör tårtorna upp och ner i kupolformar. Alternativt i ringar, men börja då med en botten längst ner.
- Lägg i en skopa bavaroise och twista i hallonjelly. Lägg på en botten och upprepa proceduren. Lägg i mandelkrispen innan sista bottnen läggs på. Ställ i frys.
- Ta ut tårtorna och spraya dem med choklad. Slå en marsipanremsa runt tårtorna, dekorera med hallon och gelédroppar.