
Potatissallad med cottage cheese


Att göra potatissallad på potatis som har blivit över från dagen innan är hållbar matlagning. Blanda med cottage cheese så blir salladen mättande. Citronskalet ger potatissalladen en fräsch smak. Låt salladen dra över natten så smakerna verkligen kommer till sin rätt. Servera på salladsbordet.
Håll skärmen tänd
Gör så här
-
- Blanda cottage cheese och crème fraiche, smaka av med salt.
- Dela ev potatisen. Vänd ner potatis och purjolök i cottage cheese-blandningen. Smaka av med citronskal.
- Låt gärna salladen dra över natten så blir den saftig och smakrik.
- Toppa ev med t ex grönkålsskott vid servering.
Näring per port
- Fett4,4 gram
- Kolhydrater8,5 gram
- Protein6,8 gram
- Energi (Kj)423 Kj
- Energi (Kcal)101 Kcal
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör